Monday, March 7, 2011

Redha dan Berserah pada ketentuanNYA.




salam..
hari ni isteri aku berada di rumah
die sudah tidak bekerja lagi
dgn kate lain

SUDAH BERHENTI.


ini berkenaan tentang
ketidakpuasan, pentingkan diri dan hati nurani
ahhh sungguh sukar aku ingin rungkaikan permasalahan
yang isteriku alami di tempat kerjanye
kesian dia.
sabar yer sayang ini dugaan
kite pasti boleh harungi bersame same.

mungkin ini dugaan hidup
dugaan yang lebeh mematangkan kite
ttg perihal kehidupan alam rumahtangga

aku mesti kuat
aku mesti tabah
aku pasti boleh
mengharungi sume ini
aku berharap sangat Allah membantu aku
walaupon semenjak dua ini aku selalu melupakannye.. mengabaikannye.
maafkan ku Tuhan.
berikanlah kekuatan padaku
untuk senantiasa mengikuti suruhanMu.

semoga Allah mencucuri reski ke atas keluargaku,
amin.

5 comments:

(o_0) said...

alahai nisa dah benti eh..
tinggal ko sorg la tampung keluarga.
dgn anak 2.

tp ko jgn risau agus ..jgn keciwa. rezeki allah merata² didunia ni.

percaturan allah tu ada mcm2 jenis.. kita je tatau..

mungkin harini nisa xdek keje.. akan dtg kita tatau mungkin dia dpt keje yg lebih selesa n bagus gajinye kan.

yg penting jgn putus asa dan berdoa.

ni ada kisah nk share.. aku salute la kwn zam yg sorg ni..
dia keje cam zam.. technician je.
isteri xkeje anak 2 dah sekolah.
tp mampu beli rumah.. mampu pakai keta.. mampu psg internet..

dia buat loan.. bkn berhutang dgn along ke adik badik ke..
dia beli beruntil².. slow² satu persatu bila mampu..

cara hidup pon xmewah.. walaupon dia sorg je tanggung keluarga dia mampu buat.. tghari ..bini dia bekalkan makanan utk jimat duit.

aku salute dia sbb dia mampu.. ko tau tak dia n bini dia dedua kg kat perlis.. bila nk blk raya jauh kan.. tol + minyak .. perghhh sesak weh.. tp ada ms ada duit dia usaha blk kg.

kita ni byk je cara nk hidup.. boleh je jimat..nak atau tak nak je..

-icha03- said...

huhuh
teringat dulu masa cha x keje
camni juge la agus
8 bulan dok umah
memang sesak
sesak sgt

sabar ye agus
insyallah
ade la rezeki kt mane mane

tabah ye!!

PenyeT said...

shem.. wah.. siap share kisah membe die lagi.. jgn risau shem.. aku masih kuat tuk tampong pemli aku..Insyaallah.. tp kalo dh xlarat aku mintak tolong ko yek shem :p

ICHA.. tengkiu bg kate2 semangat.. icha mmg sorang kawan yg baek!

(o_0) said...

erk mintak tolong aku eh ..
tp jgn expect tinggi tau..
aku dah kawen dah xmcm dlu dah..
kekdg aku sedih xdpt tlg kwn2 cam dlu..

PenyeT said...

x arr shem.. aku main2 jerkla..

Semua Tentang Kita

About Me

Followers

Bual-bual